Press Release.Jan 23, 2014

Svenska Juniorvattenpriset går samman med Förbundet Unga Forskare

Svenska Juniorvattenpriset (SJP) inleder med start i år ett unikt samarbete med Förbundet Unga Forskare (FUF). Priset kommer därmed att ingå som en del i FUF:s flaggskeppstävling Utställningen Unga Forskare, i en nyinrättad vattenkategori.

Utställningen Unga Forskare är en tävling som lyfter fram unga talanger inom naturvetenskap och teknik, och riktar sig precis som Svenska Juniorvattenpriset till gymnasieungdomar som gjort vetenskapliga projekt. I Utställningen Unga Forskare får finalisterna ställa ut sina projekt på Tekniska museet där de visas för såväl skolor som privatpersoner.

I prispotten finns stipendieresor till ett värde av en halv miljon kronor. Finalen pågår under fem intensiva dagar i Stockholm då finalisterna får träffa juryn, lyssna på inspirerande föreläsningar och göra studiebesök.

Vinnaren i vattenkategorin får 30 000 kronor och representerar Sverige i Stockholm Junior Water Prize som hålls under World Water Week i Stockholm. Vattenprojekten tävlar dessutom om de övriga priserna i FUF:s tävling.

Missa inte Utställningen Unga Forskare 2014!
I februari och mars anordnas regionala utställningar runtom i landet. De bästa projekten går vidare till den nationella finalen på Tekniska museet i Stockholm. Anmälan till deltävlingarna går direkt via FUF och sista anmälningsdag är 5 februari. Mer info och anmälan: www.fuf.org/utstallningen