News.Jan 11, 2019

Välkommen till ett nytt år med Swedish Water House!

Det vi minns starkast från vatten-året 2018 är förmodligen torkan. Bilderna från skogsbränderna i stora delar av Sverige är fortfarande färska i minnet. De visar med all tydlighet att även Sverige står inför utmanande vatten- och klimatförändringar. Men bilderna visar också att vi kan hitta lösningar i globala och internationella samarbeten. Släckningsarbetet i Sverige lyckades tack vare ett flertal europeiska länder som deltog i brandbekämpningen.

Med detta sparkar vi på Swedish Water House igång vatten-året 2019. Under det kommande året kommer vi fortsätta driva de viktiga vattenrelaterade frågorna internationellt och i Sverige:

  • Vi fortsätter att driva fram lösningar för hållbar läkemedelsproduktion. Läkemedelsutsläpp vid tillverkning utgör en risk för såväl ekosystem som människor och bidrar till att sprida antibiotikaresistens. Vi driver en viktig dialog för att förebygga dessa utsläpp genom att länka ihop aktörer längs produktionskedjan.
  • Internationella policysamarbeten kring klimat och hållbar utveckling har aldrig varit viktigare än nu. Vi kommer än mer aktivt att driva på för att vatten ska inkluderas i internationella policyprocesser. Vårt mål är inte bara en klimatsmart men också en vattensmart värld.
  • Vi inleder ett nytt klustergruppsarbete på temat Vatten och Tro. Religioner utgör en central roll i många människors liv. Trossamfund kan därmed spela en nyckelroll i arbetet med att säkra tillgång till rent vatten och sanitet för alla.

Sist men inte minst vill vi också ta tillfället i akt att tacka alla er som har bidragit till vårt arbete under 2018. Vi hoppas att ni vill fortsätta driva på diskussionen kring vattenfrågor med oss under 2019 och ser fram emot att samarbeta med er!

 


Glöm inte att skriva upp dig för vårt nyhetsbrev för att få inbjudan till seminarier och uppdateringar om vårt arbete direkt till din inkorg! Skriv upp dig nu >>