Webinar.16 Apr 2024, 14:00 - 15:00 CET

Framtidssäkra kommunen med hållbar grundvattenförvaltning

Presentationen
Videoinspelning

Vad kan kommuner göra för att förbättra sin hantering och förvaltning av grundvatten? Välkommen till ett kostnadsfritt webbinarium om utmaningar och möjligheter kopplade till grundvatten.

Close up of gurgling waterSource: Shutterstock.com/by Ryan Nubel

Visste du att sex miljoner människor i Sverige är beroende av grundvatten för sin dricksvattenförsörjning? Eller att grundvatten kan vara avgörande för stabil infrastruktur? Grundvatten är en viktig naturresurs i alla kommuner i Sverige, men trots dess stora betydelse glömmer vi ofta bort det.

SIWI Swedish Water House, Ecoloop, KTH Vattencentrum, Lunds universitet, Stockholms universitet och WSP bjuder in till ett webbinarium den 16 april för att belysa dessa frågor. Webbinariet vänder sig i första hand till kommunpolitiker och tjänstepersoner, men är öppet för alla som vill lära sig mer om grundvattnets betydelse.

Vad innebär en hållbar förvaltning av grundvatten och hur ser kopplingen ut till en trygg dricksvattenförsörjning, stabil infrastruktur och friska ekosystem? Vilka möjligheter och åtaganden har Sveriges kommuner när det gäller grundvatten och vad finns det för goda exempel på insatser från kommuner?

Under webbinariet tar vi bland annat upp:

  • Grundvattnets betydelse för dricksvatten, infrastruktur och natur.
  • Kommunal dricksvattenförsörjning.
  • Enskild dricksvattenförsörjning.
  • Utmaningar som föroreningar, överuttag och klimatförändringar.
  • Kommunens ansvar och möjligheter.
  • Grundvatten i kommunal planering.

Materialet som presenteras under webbinariet har tagits fram av grundvattenexperter som är medlemmar av en klustergrupp om grundvatten. Klustergruppen leds av Swedish Water House vid Stockholm International Water Institute och samlar aktörer från myndigheter, näringsliv och akedemin. Material är liksom webbinariet kostnadsfritt och kommer att finnas tillgängligt för alla deltagare.

Välkomna!

Groundwater
16 Apr 2024, 14:00 - 15:00 CET
Online
Swedish